Asian handicap odds

Denna form av betting är relativt ny på marknaden och kommer ifrån Asien, precis som namnet antyder. Och anledning till denna nya typ av odds finns är att när fotboll introducerades i Asien så tyckte de som spelade på matcher inte om att det kunde sluta oavgjort. De hade därför sin egen typ av betting som kallades för Hang Cheng, och i november 1998 skapades en variant av detta som blev Asien betting, av en journalist vid namn Joe Saumarez Smith. Han blev ombedd av en indonesisk herre som heter Joe Phan att översätta Hang Chen så att bettingmetoden kunde användas på andra platser än i Asien. Istället för att använda 1X2 som vi gör använder systemet istället olika handikapp som avgör hur våra chanserna att vinna ser ut.

De olika handikappen

Handikappen sträcker sig oftast från +2,5 till 0, för att sedan gå ned till -2,5, men detta varierar. För att vara säker på de olika oddsen ska du alltid kolla upp just din spelsajts regler för de olika handikappen. Skulle en match avslutas oavgjord är det som regel så att insatsen går tillbaka in på ditt saldo, vilket är trevligt. Till exempel kan ett handikapp på +2.5 betyda att om laget vi spelar på vinner så gör även vi det, vårt lag förlorar med högst tre mål och vi vinner, om laget förlorar med fyra mål eller mer förlorar vi vår insats och om det blir oavgjort vinner vi. Skulle vi spela på -2,5 i handikapp kan vi få följande scenario: vårt lag förlorar med tre mål eller fler och vi vinner, men om vårt lag vinner med färre än tre mål förlorar vi insatsen. Skulle det bli ett oavgjort resultat i matchen förlorar vi insatsen och samma förlust gör vi om laget förlorar. Sedan finns det en rad olika varianter på de olika handikappsstegen som finns.

Kolla vad som gäller på din spelsajt

Detta är ett onekligen en mer intressant bettingform som börjar bli allt populärare att spela med. Vi har istället för en chans ofta flera olika chanser att vinna en del av insatsen tillbaka eller vinna mer än vi satsade. När du spelar denna typ av spel ska du givetvis alltid kolla upp med din spelsajt vad de olika handikappen innebär och hur mycket du får på de olika alternativen. Välj alltid det som passar dig bäst men glöm inte bort att kolla upp bonusar, uttagsavgifter och omsättningsregler på den spelsajt du väljer ut.

För den som blir duktig på detta och verkligen kan den sporten som spelas finns det stora chanser att vinna, men det roligaste är svängningarna du kommer att få uppleva. Detta är vad asiatiska människor älskar när det gäller att satsa på spel, för spelet är någonting roligt och spännande precis som matchen de spelat på. De vill öka på spänningen maximalt, särskilt som det går upp och ner hela tiden när de sitter där hejandes på sitt lag, men också på andra laget då motståndarna gjort till exempel för få mål och handikappet vände deras vinst till förlust. Ha alltid roligt.