Betting på nätet

Streaming, liveodds, nyheter, liveresultat och bonusar. Allt är möjligt med betting på nätet! Betting är en kvickt växande trend som de flesta förknippar med sport och idrott, men det går även att spela på odds gällande vem som vinner nästa melodifestival eller vem som kan tänkas bli nästa julvärd i TV rutan.

Betting på nätet är en väldigt okomplicerad spelmetod men trots det är möjligheterna oändliga. Det gäller att satsa pengar på exempelvis framtida sporthändelser eller resultat. Satsar du rätt, vinner du. Satsar du fel, förlorar du. En oerhörd enkel och rättfram spelmetod, vilket är en av anledningarna till att många kan ta metoden till sig och tycker att det är ett rättvist spel. Det finns såklart fall som inte är lika svartvita utan som hamnar i den berömda gråzonen, som till exempel när en match blir inställd eller en tennisspelare skadar sig. Spelbolagen har sina egna regler kring vad som gäller vid oförutsedda händelser, vilka man bör läsa på om innan man börjar betta, allt för att minimera oklarheter. Vid en inställd match kan spelbolaget exempelvis makulera ditt spel och du får din insats tillbaka, eller så kan de lotta resultatet med samma odds som gällde inför matchen.

Sätt att betta

En bettingform som många känner till är den gamla favoriten 1X2, ett populärt spelformat som går ut på att tippa hur ett antal matcher kommer att sluta, hemmavinst, oavgjort, eller bortavinst. För att optimera sin chanser att tippa rätt kan man lära sig hur spelet fungerar, man kan kontrollera gamla resultat eller jämföra dagsformen. Självfallet finns där inga säkra resultat, men det är spänningen och ovissheten som gör att en tidigare ointressant match kan bli högintressant efter att man gjort en betting insats. Många rycks med i det dramatiska och underhållande i en match när man har chansen på att vinna pengar från sin egen tv-soffa.

En annan spelform är att betta på handikapp. Detta är för dig som har spenderat lite tid med betting och begriper dig på hur spelet fungerar. Handikapp innebär att man ska gissa på hur många mål ett lag kommer att vinna eller förlora med, och det kräver lite mer kunskap om lagens kapacitet och tidigare resultat. Ofta erbjuds det bättre eller väldigt bra odds när man spelar med handikapp eftersom det såklart är svårare att förutse.

Levande spel

Något man inte kan räkna med när man spelar på betting är att ett visst odds ska visa sig inför matchen. Betting är ett levande spel och oddsen som presenteras skiljer sig från bolag till bolag och från minut till minut. Hur andra människor tror och satsar spelar också in på oddsen och det förändras ständigt eftersom betting på nätet idag är väldigt lättillgängligt. Alla som registrerar ett konto hos ett spelbolag kan få åtkomst till spelsajterna från sin laptop, surfplatta, dator eller smartphone. och man kan därmed få sina spel registrerade vart än man befinner sig. Och inte behöver man begränsa sig till ett spelbolag heller! Det är fritt fram att registrera sig hos så många bolag man vill för att kunna jämföra odds och maximera vinsterna på sina insatser. Ett bra tip är att jämföra bonusar mellan spelsajter och nätcasinon, för att få ta del av de mest fördelaktiga erbjudandena.