Odds premier league

Premier League är en av de mest oförutsägbara fotbollsligorna i hela världen. Kanske är det just det som gör att det är en av de mest populära fotbollsligorna i världen att tippa på. Engelsk fotboll är känt för att vara av absolut toppkvalitet, det är spännande att se på även om man inte har spelat på matchen, men man ökar spänningen rejält genom att tippa på Premier League matcher.

Varför just Premier League

Premier League är som sagt vida känt för att erbjuda det bästa av Engelsk fotboll och det syns på spelet, det är därför den populäraste fotbollsligan i hela världen, då 4 miljarder tittare runt om i världen kan se matcherna. Det har gjort att det även är väldigt populärt att spela på just Premier League, det tippas nämligen mer på Premier League än på Bundesliga och Serie A tillsammans.

Premier League grundades år 1992 och har haft många namn sen dess. Det kallades först för FA Premier League och blev sedan känt som FA Carling Premiership fram tills 2001. Därefter hette det Barclays Premier League som var namnet på ligan fram tills säsongen 2016/2017, då den blev det som idag är Premier League.

De vanligaste spelformerna

De allra vanligaste spelformerna när man spelar på Premier League är 1X2, man väljer helt enkelt vilket lag som vinner. Lag ett representeras som 1, oavgjort representeras av X och lag två representeras som 2. Detta är den vanligaste spelformen och är en del av till exempel Lången på Svenska Spel.

Man kan även försöka att förutsäga hur många mål som kommer att göras i en match, till exempel att det blir 2-1. Eftersom det finns olika alternativ i denna spelform är det svårare att pricka rätt och därför lite högre odds. Oddsen är ofta höga eftersom att det sällan blir många mål i fotboll. Chansen finns alltså att vinna en summa pengar om man spelar på ett resultat som inte är troligt.

Det går även att spela det lag man tror ska vinna hela Premier League, oddsen brukar vara relativt bra när man spelar på detta sätt. Om man inte satsar på till exempel Manchester United som har vunnit Premier League hela 13 gånger medans laget med näst flest vinster, som Chelsea som endast har vunnit ligan 4 gånger.

Den sista vanliga spelformen i Premier League är över/under, det är helt enkelt att matchen får ett visst värde, till exempel 3. Man väljer då om det kommer att göras fler eller färre mål i matchen än just 3. Här finns återigen endast två alternativ, dock är oddsen inte så höga men ett enkelt sätt att höja spänningen inför en match utan att behöva vara väl insatt i fotboll.

Livebetting

Eftersom det är allt mer populärt att tippa online, har det även blivit populärt med livebetting. Livebetting innebär att du bettar samtidigt som matchen spelas och det kan vara om allt möjligt i matchen. Saker som vilket lag som kommer att få nästa hörna, vilket lag som kommer att göra nästa mål eller om en frispark kommer att leda till ett mål eller inte. Det finns alltså en större mängd saker att spela på om man tar del av livebetting, och det är det bästa sättet att öka spänningen samtidigt som man ser på en Premier League match då man gör insatserna samtidigt som matchen spelas. Man behöver alltså inte göra sin research och spela innan matchen.